Tuesday, February 21, 2012

Menu Berpantang

Assalamualaikum,

Haritu aku share menu untuk ibu yang ada kencing manis kan... Hari ni aku nak share menu time berpantang pulak.. In case la korang kena pantang sendiri ke ape, at least taula serba sedikit nak makan apa time pantang nanti kan.. Walaupun aku akan dijaga mak aku time pantang nanti, aku search jugak menu ni sebab mak aku nenek moden ekekeke.. Dia kata dia dulu pun takdela pantang teruk-teruk. Biasa-biasa je.. Jadi untuk tolong dia masak untuk aku nanti aku carila menu ni dalam google... Juga untuk rujukan masa depan :)

Resepi sajian dan menu waktu berpantang.

Korang blehla download menu ni pastu tempek kat fridge.. Aku tengok menu ni sekali imbas macam sedap-sedap pulak ahaha.. Takde macam menu berpantang je.. Siap ada resepi ayam panggang.. Pehh ayam, my fave! Selalu dok bayang kalo berpantang ni kena makan ikan haruan, ikan keli.. Urgh tu bukan fave aku. In fact aku tak penah makan pun ikan-ikan tersebut.. Tapi kalo time pantang ni nak kena makan jugak, redha aje lahh... Yang penting badan cepat sihat kan.. Dah sihat bolehla ngandung anak nombor dua pulak huahuahua...

Selamat berpantang pada mommies yang tengah berpantang!! :)

5 comments:

PUAN SUE said...

AIYAKKK...NO.2?? HIHI...RAZEKI2

e k i n ♥ y u s r i said...

pantang nnti kat umah mama
so mama tau kot nak masak ape
hehehehehe

Liyana said...

sy nt pun pntg kt rumah mak, mak pun nenek moden gak, hehe

nmpk nye mmg kena tampal resepi kt fridge, kekeke

I want to lose weight said...

semoga selamat dan dipermudahkan :)

CikNaa said...

naa nanti pantang balik mertua. makcik & MIL yg jaga. orang jawa pulak tu.. hoho. kata nye lauk sume bening(msk air) je.. hope la naa kuat! hehe.