Monday, September 24, 2012

2012 Babies: Jom Share Due Dates & Jom Check Sape Dah Bersalin! :D

STICKY POST!
Scroll down for latest story from me :)


Assalamualaikum,

Heee... edisi sharing due dates muncul lagi... Mommy to be jomla share bila due date korang. Nanti kita bleh tengok anak kita sebaya dengan anak sape. Leh kawan-kawan hihihi...




Dalam masa yang sama aku dah update dari list due date yang lepas mommies mana yang dah selamat bersalin. Termasuk aku la tu ehehe.. Tahniah pada semua yang dah selamat melahirkan permata hati masing-masing. Syukur alhamdulillah dengan kurniaan Allah ni kan. Sama-sama la kita doakan anak kita ni menjadi anak yang soleh dan solehah nanti, insyaallah..

Moms to be boleh bagitau due date kat comment. Nanti aku update dalam list. Yang dah bersalin pun boleh share jugak. Boleh tengok anak kita geng dengan anak sape ehehe

Kalau nak tahu cerita pasal moms yang dah selamat bersalin, boleh click pada nama anak dorang yang comel-comel tu k. Aku dah letak link :D

Seronok tau kumpul-kumpul info macam ni.. Boleh tengok berapa ramai mommies yang lahir on time dengan EDD, hampir-hampir dengan EDD ataupun past EDD. Pastu bleh tengok berapa orang dapat baby boy, berapa orang dapat baby girl :)

Januari
Fiezalisa - 6 Jan 2012
(Alhamdulillah, dah selamat bersalin dah pun mommy kita ni pada 29 Dis 2011. Baby boy! Muhammad Hadif Rizqy :)

Cik Laili - 9 Jan 2012
(Cik Laili selamat bersalin pada 13 Jan 2012. Alhamdulillah. Baby boy! Muhammad Ammar Rizqi :)


Ika - 10 Jan 2012
(Ahamdulillah, dah selamat bersalin jugak dah pada 31 Dis 2011. Baby boy! Abdullah Ammar :)


Mommy Cha - 13 Jan 2012
(Alhamdulillah Mommy Cha dah bersalin pada 9 Jan 2012. Baby boy jugak! Muhammad Mikhail Riefqee :)


Sisanizu - 16 Jan 2012
(Alhamdulillah dah selamat melahirkan baby girl pada 16 Jan 2012. Aishah Ayra:)


Kami (Mommy Fadhilah) - 25 Jan 2012
(Alhamdulillah dah selamat melahirkan baby girl pada 28 Jan 2012. Nur Amna Feeras :)


Nurul Aziz - 28 Jan 2012
(Alhamdulillah dah selamat bersalin pada 26 Jan 2012 Baby girl! Ayra Batrisyia :)


Mimy Hamid - 31 Jan 2012
(Alhamdulillah Kak Mimy dah bersalin pada 31 Jan 2012. Baby boy! Megat Nufail Anaqi :)

Februari
Ciksuen - 13 Feb 2012
Alhamdulillah Cik Sue dah bersalin pada 13 Feb 2012. Wah tepat on due date. Baby girl! Nur Adriana Sufi.  :)


Maisara My  -17 Feb 2012
Alhamdulillah Mai dah bersalin pada 16 Feb 2012Baby girl! Nur Aliyah Zulaikha :)


Cik Coklatsweet aka Haiza - 18 Feb 2012
Alhamdulillah Cik Coklatsweet kita ni dah bersalin pada 15 Jan 2012. Awal sebulan tu ehe.. Baby dah tak sabar nak jumpa mommy & daddy dia.. Baby boy! Muhammad Ilhami Ilman :) 


Mac
Puan Sue - 2 Mac 2012
24 Feb 2012, alhamdulillah a beautiful baby girl was born. Mumtaz Aqilah :)

Erina Asmawani - 2 Mac 2012
Erina bersalin pada 23 Feb 2012. Baby boy. Aqil Hamzah :)

Yours truly - 10 Mac 2012
Pasal tuan punye blog semua pun dah tahu kan hehe. Alhamdulillah I gave birth to a one healthy and cute baby boy on 6 March 2012. Saif Shaheem :)

Puan Nadira - 10 Mac 2012
Alhamdulillah Puan Nadira dah selamat bersalin pada 25 Feb 2012. Awal daripada aku sedangkan due date sama dah tu ehe.. Baby Boy jugak! Muhammad Hadif Zhafran :)


Norida Ramli - 21 Mac 2012
Alhamdulillah Ida selamat melahirkan baby girl yang comel pada 12 Mac 2012. Dhia Qasrina :) 


Yannalayola - 26 Mac 2012
Erm aku tak dapat bukak blog mommy Yannalayola sebab blog dia private. Sure dia dah bersalin kan. Cuma tak tau baby girl or boy dan bila dia bersalin. Sape-sape tahu bleh share? :)


Reyna
29 Mac 2012 lahirlah baby boy bernama Rizqi Aqil :)

April
Cik Pingu - 17 April 2012
Alhamdulillah Cik Pingu dapat baby girl pada 3 April 2012. Nur Dhia Khadeeja :)


Aty Fared - 18 April 2012
Alhamdulillah tepat on due date, 18 Apr 2012, Aty selamat melahirkan baby boy. Qaleef Eeman :)


Cik Naa - 24 April 2012
Cik Na pun dah bersalin, Alhamdulillah.. Pada 22 April 2012. Baby boy! Muhammad Razin Mikhaill


Anggerik Hijau - 25 April 2012
CK bersalin awal daripada due date, 13 April 2012. Baby tak sabar jugak tu nak jumpa mommy & daddy hehe.. Alhamdulillah, baby girl! Nor Azra Safiyyah :)

May
Veesakura - 2 Mei 2012
Vee dah selamat bersalin pada 12 Mei 2012. Baby boy! Hussein :)

LoveAqsha - 5 Mei 2012
Alhamdulillah mommy Loveaqsha dah pun selamat melahirkan baby girl pada 21 Apr 2012. Adelia Zahra :)

Nana - 9 Mei 2012
Alhamdulillah Nana dah pun selamat melahirkan baby boy pada 30 April 2012. Muhammad Farish Adyan :)

Cheyan 
Baby girl! Lahir pada 9 Mei. Cut Alya :)


Ida Salmah - 14 Mei 2012
Baby girl lahir pada 18 Mei 2012 :)

Baiduri - 25 Mei 2012
Baby girl! 26 Mei. Dhiya Tasneem :)

Nor - 31 Mei 2012
Nor selamat bersalin pada 31 Mei 2012. Baby girl, Nur Almira Delisha :)

Jun
Faralysa - 10 Jun 2012
Farah bersalin pada 31 Mei jugak kot? huhu.. Tak mention pulak dalam blog. Anyway, baby boy. Muhammad Umar Ukasyah :)

Anis - 12 Jun 2012
Anis selamat bersalin pada 20 Jun. Baby girl. Hannah Nur Zahraa :)

Puan Sazusarin - 18 Jun 2012
Selamat bersalin pada 12 Jun. Baby girl! Nur Sakina Batrisya :)

Mama Dhia - 18 Jun 2012
Baby boy! hehehe.. Lahir pada 14 Jun. Adwa Muhaimin :)

Liyana - 25 Jun 2012
Baby boy! 3 Julai. Muhammad Faiq Harraz :)

Cik Puan Mimi - 30 Jun 2012
Baby boy! 27 Jun 2012. Muhammad Rafif Rifqi :)

Julai
Ekin - 2 Julai 2012
Baby girl! 26 Jun. Izzara Safiyya :)

Lina Chan - 7 Julai 2012
Baby boy! 3 Julai. Muhammad Adam Arsyad :)

ieYoe - 10 Julai 2012
Baby boy! 19 Julai. Muhammad Asim Alif :)

Makcik Rokiah - 28 Julai 2012
Baby girl! 19 Julai. Aisyah Humaira :)

Cik Ogy - 31 Julai 2012

Ogos
Salmia Saidin - 8 Ogos 2012
Zue Amin - 24 Ogos 2012

September
Leeza - 9 September 2012
Cik Puan Rara - 20 September 2012
Ros - 28 September 2012

Oktober
Fuzy - 1 Okt 2012
Siti Nadirah - 3 Okt 2012
MYRAspberry - 31 Okt 2012

Januari 2013
Adah - 5 Jan 2013

Jom jom mommies, share due dates! Takde hadiah just for fun ehehe :D

67 comments:

  1. sy bln May 4..^___^

    tapi bla smlm g scan kat klinik,doc ckp da awl 2mgu lam April 21 plak..

    xkisahla sok ngn jumaat ada chckup nti cnfrmkn blik..tp sb da set lam mind due date May 4..^___^

    ReplyDelete
  2. sisanizu
    huu tak lama dah tu kak. all the best!

    loveaqsha
    haa akhirnya ada pun wakil bulan mei ehehe.. due date mmg berubah. tapi kita letak edd yg last period tu ehe

    nurul aziz
    wah wah tak lama jugak tu dear. jangan takut, be brave mommy! :)

    ReplyDelete
  3. nana
    yayyy sorang lagi bulan may ehe

    cikcoklat
    thanks for sharing! :)

    ReplyDelete
  4. seronok juga nak tau..nanti leh shring progress anak ..Insya Allah

    ReplyDelete
  5. mimy hamid
    haa tu one of the reason saya nak kumpul due dates eheh.. skrg share cite pregnant, nnti share cite anak2 pulak, insyaallah :)

    ReplyDelete
  6. ade 2 orang gang lagi yang baby sebaye lahir bulan 4 nanti..:)

    ReplyDelete
  7. sy insyaallah..31 July 2012..:)

    ReplyDelete
  8. laling, due date i 2 may. awal cket dari nana. hehe

    ReplyDelete
  9. yes.. mse tu xde dh nak hadap blog kot.. kepala dok pk cane nk beranak dlm labour room tu.. hihi.

    ReplyDelete
  10. aty fared
    dah ada 3 dah :)

    puan sazusarin
    lama lagi tu perjalanan ehe.. semoga dipermudahkan semuanya insyaallah

    anggerik hijau
    ramai geng april ni :)

    cik ogy
    insyaallah :)

    veesakura
    ramai rupanya due date may ehehe

    yannalayola
    yayy geng march. tapi takleh nak link u la dear..

    ReplyDelete
  11. ramai jugak yg bulan 1 ek.. dah makin cuak nih.. huhu doakan saya ye..

    ReplyDelete
  12. weehuu dh ade nama sy di situ... takot nye.. hehehe

    ReplyDelete
  13. amal!!!
    ika due 10 jan..tp dah bersalin 31 dis baru nie...

    ReplyDelete
  14. dear..i punya sama u..10 mac 2012!!

    ReplyDelete
  15. puan nadira
    wahhhh yeke :D excited ni ada geng! hihih

    ReplyDelete
  16. saye punye 10 Julai 2012..hoping that our first baby kuar mase anniversary kami which is on 8 Julai.. :D

    ReplyDelete
  17. ieyoe
    hehe yeke.. kalo baby lahir time anniversary besla. double celebration! :)

    ReplyDelete
  18. saye bulan jun..same due date ngan Puan Sazusarin..18 Jun 2012

    ReplyDelete
  19. hai..
    sy due 8 ogos nanti.. bulan pose.. huhuhu

    ReplyDelete
  20. hu hu..sy bersalin betul2 on due..he he 16 jan.

    ReplyDelete
  21. seronoknyaaaaaaaaaaaa...baby january ramai la...

    ReplyDelete
  22. hahaha...Ilhami xnyabor nak tengok tarian singa tu yang kuar awal 15/1/2012..hehehe

    ReplyDelete
  23. mama dhia
    okeh, dah add :)

    salmia saidin
    hye dear..dah add dah..woopsie dalam bulan puasa ke wuhuhu

    sisanizu
    bagus baby akak. punctual! hehe

    mimy hamid
    heee itula.. ni yg share.. rasanya ramai lagi yg x share..

    cikcoklat
    ekeke. dia x sabar nak jumpa mommy & daddy :)

    ReplyDelete
  24. suke entry nih.. pasni sis amal wat entry bgmbr plk ye.. :)

    ReplyDelete
  25. cik pingu
    hehe niat di hati memang nak letak gambar tapi tak sempatla dear huhu..

    ReplyDelete
  26. nak j0in gak la.... EDD sye 25 Mei ni.... =)

    ReplyDelete
  27. nk join.rara bersalin 20.09.heee

    ReplyDelete
  28. tankz amal..nama baby Adelia Zahra..xsempat nak update blog maklomla xda pc or lappy susa nk update gna tab nie,dahla kecik xgeti nak fancy2 kt blog..insyallah nti ada ms mmg nak update blog sb byk cte tetgunggak..da rmi rupanya mommy to be yg da jd mommies..thniah yer.:-)

    ReplyDelete
  29. wwaaahhh..bagusnyer ade schedule..ley tau..rasenyer ramai agi tu yang tak masuk list..:)

    ReplyDelete
  30. baiduri
    heee sila2.. saya dah add dah :)

    cikpuan rara
    hye dear! dah add dalam sept list :)

    loveaqsha
    sedapp nama baby :D

    aty fared
    saje suke2. suka baca kisah mommies ni :D

    leeza
    dah add dah :)

    ReplyDelete
  31. hai amal,

    nk join gak laa... ngeh2~

    kite nyer due date 24/8/2012 =)

    ReplyDelete
  32. hye amal.. :)

    salam perkenalan..

    anis punye due date insyaAllah 12.6.2012..

    doakan semua selamat yek.. :)

    ReplyDelete
  33. Salam perkenalan semua.. (^-^)
    due date saya insyaAllah 5 Jan 2013.. tapi kalau ikut scan last week 20 Jan 2013.. kita tunggu je la nanti ek..

    ReplyDelete
  34. farah punye due date : 10 june 2012

    same2 lah kite doa selamat dan dipermuah segalanya ye..insylh..:)

    ReplyDelete
  35. yeay.. ramai jgak ea bln 4 same ngan baby razin.. pape pun tQ mommy :)

    ReplyDelete
  36. insyaallah 28 julai 2012 yeayyyy :)
    << nyibuk ke ni? :)

    ReplyDelete
  37. ekin
    dah add dah. tq for sharing! :)

    zue amin
    heee tq tau sbb join. sy dah add dah

    sweetlikewhat
    salam kenal anis. insyaallah selamat :) saya dah add dah

    adah cookie ryo
    salam adah :) dah add juga. enjoy ur pregnancy!

    faralysa
    insyallah dipermudahkan semuanya. dah add dah

    ciknaa
    hehe a'ah razin ramai geng!

    makcik rokiah
    ehhh 28 julai besday sayeee hehe... x nyibuk lahh, dah add dah. tq! :)

    ReplyDelete
  38. sori lmbt baru nk joint.

    mimi - 30 june 2012. insyaAllah

    ReplyDelete
  39. nak join gak..bersalin pada 29 march 2012.Baby boy name Rizqi Aqil

    ReplyDelete
  40. Assalam.Nak join jugak .Due date 31/5/2012.X lma jer lagi..

    ReplyDelete
  41. cik puan mimi
    it's never too late :) tq join! sy add dah :)

    reyna
    yayy geng march! dah add dah :)

    nor
    wsalam.. semoga dipermudahkan semuanya nanti ye ;)

    ReplyDelete
  42. cik laili
    tq sebab sudi join. dah add dah :)

    ReplyDelete
  43. hi amal :) ena nye due dulu lebih kurang sama macam Sue. EDD 2/3, Aqil lahir 23/3. Nak kuar awal dia. hehe

    ReplyDelete
  44. saya............ 1 oct 2012 ramainya da lahir...xsabar rasanya

    ReplyDelete
  45. Nak jugak tumpang..dah selamat dah lahir baby girl, Cut Alya on 9 Mei 2012..dah 2 bulan pun..basi dah..

    ReplyDelete
  46. eh2 nama baby kina pun ada...he3

    ReplyDelete
  47. nnt last year.. leh wat entry berjadual.. :)sng nk tgk.. ari2 umie nk tgk entry nih..hahaha...

    ReplyDelete
  48. @erina asmawani waa sama mcm Puan Sue nih :D

    @myraspberry ok, thanks for sharing. dah add dah :)

    @fuzy hee sabar2. x lama dah tu. puasa ngn raya dlu pastu leh bersalin hehe

    @cheyan ehh x basi lah dear ;) thanks for sharing. dah add cut alya dalam list.btw,cantik nama dia!

    @puansazusarin adeeeeee :D

    @cikpingu hahaha bleh2.tapi kalo ada masa la huhuhu

    ReplyDelete
  49. Ros 28september.. Nak sibuk jugak..hhaha..salam pkenalan :)

    ReplyDelete
  50. Ros 28september.. Nak sibuk jugak..hhaha..salam pkenalan :)

    ReplyDelete
  51. Ni blog ros :) rizaros.blogspot.com... Bru follow :)

    ReplyDelete
  52. @ros hee tak sibukla. memang nak suruh share pun. sy dah add dah tu. tq ye. salam kenal!

    ReplyDelete
  53. nak share jugak leh ke??? anak kite lahir 20 march 2012, name die Nur Adriana Sumayyah :) ..

    ReplyDelete
  54. yana edd 22nov2012..baru nak komen..ehehe..nak gak masuk list..hiiii

    ReplyDelete
  55. Ros dh bersalin... On due date 28sep :) humaira nama diberi :p

    ReplyDelete