Thursday, March 8, 2012

6 Mac 2012, 7.30 malam - Selamat Sudah :D

Assalamualaikum!

Hehehe... 

Alhamdulillah, aku dah selamat melahirkan permata hati yang ditunggu-tunggu pada tarikh dan waktu yang disebut di atas..

Baby adalah BABY BOY!

Berat baby (penting ni haha) adalah 3.6kg! Huahuahua.. Berkat makan tak hengat seminggu sebelum deliver. Adei....

Delivery nye adalah secara normal (alhamdulillah Allah makbulkan doa aku, syukur tak terhingga!)

Without episiotomy bermakna koyakan adalah sangat rabak! Erkk ngilu lagi bila ingat masa jahit tuuu..

Nanti aku cerita lebih lanjut ehhhh... Sekarang busy berusaha menyusukan anak setiap jam. Nak elak dari masuk wad sebab jaundis. Dan tak mudah ok nak bagi susu huhuhu.. Aku tak reti nak sua puting, baby pulak tak reti nak menghisap lagi. Adeiii hari-hari perang saudara dengan anak sendiri. Tapi ape-ape hal pun kena sabar!!!! Insyaallah membuahkan hasil kan kan..

Terima kasih buat korang yang senantiasa menjenguk blog aku, membaca kisah-kisah tah pape aku.. Tak kirala silent reader ke bising reader ke ehehe.. Semua aku hargai! Terima kasih sebab korang sentiasa mendoakan aku.. Insyaallah aku doakan juga yang baik-baik untuk korang :)

Lebiu olls.. Nanti aku cerita pengalaman bersalin tu.. Dalam labour room dah siap karang ayat dah hahahaa.. Dasar blogger tegar :P

See ya! :)

15 comments:

  1. tahniah amal..yeay kawan baby akak la ni..baby boy...selamat berpantang yer amal...keep BF ..memula mmg baby tak reti...suakan je..nanti dia asik nak aje...hihi kita lak tak larat..

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah..dah selamat..
    tahniah amal.. =)

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah..congrats amal! bam bamnyer baby! hehe

    ReplyDelete
  4. wahh..congrats!!alhamdulillah semua selamat.nnti cite kronologi bersalin ye.huhu

    ReplyDelete
  5. tahniah..anak kita same berat la!! hee

    ReplyDelete
  6. wahhh tahniah kak...nk tgk gambo baby =)

    ReplyDelete
  7. wahh..besnye dpt baby boy. congrats!!

    ReplyDelete
  8. dear tahniah..patot la sepi je..hihi..mesti comel kan baby boy...

    ReplyDelete
  9. sorang lagi selamat melahirkan..
    syukur =) ciknaa tgh counting day jugak. lg 6 weeks! hehe.

    ReplyDelete
  10. tahniah dear....
    me tgh tunggu baby boy jugak, barumasuk 32 weeks :)

    ReplyDelete
  11. amal..tahniah dear..
    x sabar nak nengok baby!=)
    selamat berpantang..

    ReplyDelete
  12. tahniah weii..hehee.ade geng la haeqal main bola =)
    tp ank u mmg semangatsssss.haeqal dlu baru 2.6kg,u 3.6kg koyak cmne tah ekkk..hehee.

    ReplyDelete