Thursday, March 1, 2012

BSP Part 3

Assalamualaikum,

Dah 3 kali buat BSP. Boleh baca cerita BSP Part 1 & BSP Part 2...

Result BSP part 3 very the awesomeness! Betul.. tak tipu ni ehehehe...

8.00 pagi: 4.2
11.30 pagi: 4.5
5.30 petang: 3.1
9.30 malam: 3.2

Alhamdulillah result tersangat-sangatla ok kanss... Tapi ada cerita di sebalik result pukul 9.30 malam tu ehehehe..

After amik darah pukul 5.30 petang tu, aku makan oat dengan kismis je.. Lapar memang laparla.. Bila lapar aku minum air masak banyak-banyak... Menunggu saat 9.30 malam tu memang menderita jugakla.. Mak aku suruh jugak makan nasik sebab dia kata oat tu sikit sangat. Pastu dia takut aku hypo pulak (gula rendah).. Tapi aku tak nak sebab takut kang makan nasik over pulak darah naik. Tak nakkk.. So aku tahan...

9.30 malam, cucuk jari amik darah.. Result ialah, 2.9! Huahuahua.. misi terkejut.. Terus dia tanya aku makan ke tak.. Makan ape bla bla.. Dia marah sebab aku makan oat je hihihi.. Disebabkan 2.9 tu sangatla rendah, dia suruh aku makan gula-gula dulu... Aku pun makanla.. Then amik darah kali kedua.. Kali ni bacaannya ialah, 2.7! Hahahaha lagi rendah ni.. Geleng kepala je nurse tu. Last last dia suruh aku minum milo dengan makan biskut dulu pastu rehat setengah jam baru amik darah kali ketiga.. Aduii kesian jari mulusku.. Tapi apa boleh buat......

Sempat posing sebelum minum milo dan makan beskot tart nenas kehkeh..
Perut 38 minggu 5 hari! Wah wah molat kann..


Aku mula-mula takut jugak nak minum milo tu sebab takut gula tetiba naik mendadak ke ape huhuh.. Tapi nurse tu yakin je tak.. Jadi aku minum jelaa.. Rehat setengah jam, amik darah lagi sekali dan alhamdulillah, resultnye 3.2 ehehehehe... Senyum lebar... Nurse kata aku ni takde GDM dah ni... Kalo ada pun tak tinggi...

Apa-apa pun, aku legala.....

Lagi lega sebab dah tak perlu repeat BSP lagi dah.. Sekarang rehat, dok diam-diam.. tunggu masa nak beranak je :)

6 comments:

  1. smg slmt semuanya... x sbr nk tgu bby kuar ni :)

    ReplyDelete
  2. BSP tu MGTT ea? sy dah buat dlu mse peknen 3bulan.. nasib la tak sangkut even berat mmg menjurus ada kencing manis :P

    ReplyDelete
  3. ekin
    terima kasih banyak2 :)

    liyana
    tq2.. hehe tak sabar jugak nihhh :)

    ciknaa
    BSP ni kena buat kalo result MGTT tinggi.. bagusla kalo result awak ok :)

    ReplyDelete
  4. semoga selamat semuanya.sy baru tau apa tu BSP.hihi.

    ReplyDelete
  5. selawat byk2 tau...

    dan jgn stress :)

    ReplyDelete