Monday, May 12, 2014

Morning & Evening Sickness

Assalamualaikum,



Huhu beza sungguh la ngandung second time ni. Dulu masa Shaheem relax je takde rasa ape. Muntah jauh sekali. Paling teruk pening-pening, pahit mulut je. Tapi adik baby ni lain sikit. Umphhhh sikit sickness nye. 

Tiap-tiap pagi tu confirm uwekk uwek dalam bilik air. Seupaya mungkin aku tahan dari muntah sampai beriar mata, berair hidung huhu.. Pastu pening. Pusing-pusing dunia ni aku rasa. Sebab tu pagi-pagi aku lembik je. Tidooo je. Bangun pukul 10 pagi. Kadang-kadang cuba bertahan. Sapu-sapu rumah dulu. Tapi pastu double double lembik huhu... Nak handle Shaheem pun tak larat. Kadang-kadang pukul 12 tengahari baru aku mandikan dia. Huuu kesiannya anak mama. Sori sayang!

Pastu by noon dah ok sikit. Dah boleh masak. Dah boleh jemur kain, buat keje-keje rumah yang ringan-ringan.

Pastu kan, petang aku lembik balik huwaaa.. Time nak prepare dinner untuk hubs tu la aku start meloya, pening balik. Dok dapur asyik uwekk uwekkk.. Padahal masa tengahari elok-elok je. After solat isyak dah ok balik..

Takpelah, layan jelah sickness ni semua. It is part of the experience kan.. Alhamdulillah sebab sekali lagi dapat merasai pengalaman ni :)

Aku sekarang 12 week. Huu bertahanla untuk 4 minggu lagi..

2 comments:

  1. Wahh tahniah amal..Shaheem nk beradik jugak tahun ni ye..sebaya la anak2 kita nanti :)

    ReplyDelete
  2. tahniah ya. selamat menempuh fasa yg mencabar..tak lama lg berakhir lah morning sickness tu inshaAllah

    ReplyDelete